Кадър Атанас Скатов, Фейсбук Вътрешното ми чувство ми казва, че шансът

...
Кадър Атанас Скатов, Фейсбук Вътрешното ми чувство ми казва, че шансът
Коментари Харесай

Последен шанс за алпиниста Атанас Скатов да покори втория по височина връх в света К2

Кадър Атанас Скатов, Фейсбук 

" Вътрешното ми възприятие ми споделя, че шансът ми е доста огромен ", разгласи Скатов.

Той потегля непосредствено за лагер 2 и се моли времето да е с него по сложния път нагоре.

Последен късмет за алпиниста Атанас Скатов да покори втория по височина връх в света К2 в зимни условия.

Експедицията би трябвало да завърши към средата на месеца и до тогава се обрисува единствено една опция за офанзива и тя е в този момент. Затова на следващия ден Скатов потегля непосредствено за лагер 2 и се моли времето да е с него по сложния път нагоре.

" То е един късмет в този момент в случай че успеем, тъй като по-късно го дават трайно повреждане на времето, след 6, 7, 8, 9, 10-и е над 100 км/ч. Аз персонално съм извънредно благополучен, че човек с моя режим на хранене пристигна на зимна експедиция, изкара 45 дни, видях защо става въпрос, качих се на 6 600 м. Така че задачата е реализирана малко или доста ", сподели пред Българска национална телевизия алпинистът.

" Вътрешното ми възприятие ми споделя, че шансът ми е доста огромен, въпреки всичко имам 21 експедиции. Знам, че постоянно може да се промени всичко, всяка една секунда. По-добре да се кача непосредствено на лагер 2, вместо да дремя тази нощ на лагер 1, в случай че човек се усеща задоволително добре в планината, по -добре да взима огромни дистанции едновременно ", показа още Скатов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР